logo

"Ljubav nije zaljubljivanje, već ostajanje uz onoga koga volimo..."

 Sva izdanja se mogu kupiti u knjižarama Vulkan i Delfi a mogu se naručiti i direktno od izdavača IPK "CEPELIN" Capture3

dog art 10Stakleni klikeri se odmaraju u džepovima očeva, a dečaci su zajahali u nove bitke, zaljuljani između duboke hrabrosti i osetne neodlučnosti na gvozdenoj vagi koja ima samo jedan teg – pravu i iskrenu meru drugarstva. Dečja misao često odluta ka suncu i mesečini, a želje još dalje! Osmele se i plutaju kao talasi na pučini. Morena nije imala samo ime kao more, već i brata Marka, koji u njenoj duši više nije bio junak iz narodne pesme, sigurna da junaci o kojima je učiteljica često govorila, štite slabije od sebe. A bata je održao obećanje i njenog psa odveo daleko – u nepoznatu šumu. Pronašla je svog ljubimca i pokazala Marku da i nad junakom postoji junakinja, a da u grudima kuca srce osmogodišnje devojčice, pretvoreno u lavirint sa beskrajnim pričama. Evo jedne takve priče...

Opširnije...

anonimna100x135

I danas kad zažmurim, oblije me strašna iznemoglost, gotovo malaksalost udova i stopala, drhtanje ruku i podrhtavanje stopala, misleći na taj dan. Svaki mišić mi se zgrči, a na trepavicama dve ružne mrlje zaudaraju na zadah iz njegovih usana, pa se i danas zapitam da li to beše od reči ili uvelih poljubaca. Koliko je težak i opasan jad, očaj i patnja za izgubljenim, a ni sami nismo svesni šta sve možemo da izgubimo. Kako se zabrine pusta ljudska duša kada ostane bez novčanika, a tek kada izgubljeno poprimi obeležje nečeg značajnijeg, daće odgovor da je malo kožno čudo od izgubljenog daleko. Koliko je noćnih krikova ispustila zalutala ptica dok sam jecala, jer sam znala da su za mene nicala vešala. Čekala me! Da me obese! Da se obesim! Ko zna?

Opširnije...

stepenik

Nikada neću zaboraviti taj dan kada me je otac odveo na obalu reke, posadio kraj sebe na kameni stepenik i ogrubelom šakom stegao moju, rešen da mi se potpuno poveri. Čini mi se da i danas osećam kako me zaboleo mali prst na ruci od očevog stiska. I nije mario što sam imala samo deset godina, uveren da ću razumeti svaku njegovu reč. Razumela nisam, ali upamtila od slova do slova, kako to samo deca mogu da pamte, jednostavno i lako. I tako, otac mi reče:

Opširnije...

Copyrigcht © 2019 angelinapetrovic.com

REAKCIJE ...

Ostale novosti...
  • ОВАПЛОЋЕНА МОЋ ПОНИРАЊА У ПСИХОЛОГИЈУ СТВАРАЊА...
  • U UZAMA SUROVIH ŽIVOTNIH OKOLNOSTI
  • Impresivan narativ o snazi moći i zloj kobi
  • Visoki artizam i pronicanje u bezdan ljudske duše