Skoči na sadržaj

INTERVJU ZA PORTAL „BALKANIN“

  • od
Angelina Petrovic
Angelina Petrovic

Angelina Petrović, spisateljica koja po ozbiljnosti kojom pristupa stvaranju svojih dela, junaka, njihovih specifičnih ličnosti, poznavanju geografskih okvira u koje smešta zbivanja, nalik je na ruske klasike. Pored talenta koji, neosporno, poseduje, iza nje stoji veliki književni rad, što u današnje vreme predstavlja raritet. Angelina je autor sedam knjiga koje su kvalitetom sebi trasirale put do velikog broja čitalaca.

U poplavi jeftinih trikova kojima se skreće pažnja na knjigu, Vaš manir približavanja čitaocu preko ozbiljno napisanih knjiga je, pomalo, iznenađujuć, a opet vrlo efikasan. Razlozi za to su?

IPK Cepelin, (direktor i osnivač David Petrović) koja je objavila moj novi roman, kao mlada, nedavno registrovana porodična kuća, imala je svoje prvo učešće na Sajmu knjiga u Beogradu, te sam se kao autor i suvlasnik našla u jednoj sasvim drugačijoj poziciji, a to je da u neposrednoj komunikaciji čitaocima predstavim svoje delo, pokažem da ne postoji nikakva distanca na relaciji čitalac – pisac. Naš mali, a tako „veliki štand“ bio je odlično posećen i veoma sam ponosna jer sam se lično uverila da nisam izneverila stare čitaoce, ali da sam stekla i nove zahvaljujući jednom otvorenom dijalogu gde sam sasvim iskreno pričala o svom radu, romanima, stilu pisanja, razbijajući predrasude kada je u pitanju moderno stvaralaštvo. I te kako sam svesna da se danas pera lati „svako“, ali da kvalitet na kraju sam ispliva na površinu i potopi sve ono što ga na bilo koji način urušava.

Čitav intervju pročitajte ovde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.