Skoči na sadržaj

Poklon svom gradu

  • od
Obrenovac

Nakon dužeg vremena održana je promocija, druga po redu, u Obrenovcu. Obrenovačka čitalačka publika imala je priliku da se prva upozna sa novim romanom svoje sugrađanke Angeline Petrović. Svečana sala biblioteke bila je tesna da primi preko 200 posetilaca ovog spektakularnog događaja koji grad nije do sada doživeo kada je pisana reč u pitanju. Promociji su prisustvovali i čelnici grada i time pokazali da i te kako poštuju umetnost u celini, jer sem Angeline, na sceni se pojavilo preko 20 učesnika iz drugih oblasti umetničkog delovanja.

Udruženje građana „Kruna od nota“ otvorilo je veče sa dve numere, da bi potom razgovor o knjizi direktorka biblioteke prepustila recenzentu romana, Mr Milici Lilić Jeftimijević -književnom kritičaru, a potom i autorki.

Mladi glumački par sa Akademije Umetnosti svojom kratkom tačkom dočarao je scenu iz romana i pobrao oduševljenje publike. Veče je upotpunio poznati muzički trio koji je otpevao tri numere. Hor duhovne muzike „Preobraženje“ nastupao je nakon razgovora o knjizi i time veče učinio posebnim. Publika je ovacijama pozdravila mlade umetnike i u redu čekala na potpis autorke.

Prijatelj promocije bila je ekspozitura banke Societe generale Obrenovac koja je pomogla ovo izdanje romana otkupom dela tiraža na radost svojih klijenata i time pokazala koliko poštuje stvaralaštvo Angeline Petrović i kulturu u celini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.